Friday, 6 November 2015

EXTRA EXTRA Vitaminer BOTAR cancer!!!

Forskarvärlden är allt bra rolig ibland..Efter alla larm om att vitaminer skulle vara dåligt för cancer för bara några veckor sedan, kommer idag en färsk studie om att C vitamin kan BOTA vissa cancertyper (i möss)…

 Här är artikeln.

Sån är forskarbranchen. Olika rön olika dagar. Men det jag tar med mig från artikeln är såklart den här meningen:

colon cancer cells whose growth is driven by a mutation in the genes KRASor BRAF also make unusually large amounts of a protein that transports glucose across the cell membrane (Science, 18 September 2009, p. 1555). The transporter, GLUT1, supplies the cells with the high levels of glucose they need to survive. 


Så cancercellen gör altså massor med extra transport-proteiner som kan förse den med glukos - som den behöver för att överleva… Vad C-vitaminet gör är att den kidnappar det här glukosproteinet, vilket gör att cellen dör… Ja! Då måste ju C-vitamin vara jättebra!
Men, kanske det lättaste sättet att ta död på den istället vore att INTE ÄTA GLUKOS… typ LCHF??!!
Eller nåt…
Ärligt talat, ibland blir man ju så less på folk som säger att det är hälsosammast att äta ALLT MED MÅTTA. (jamen ta en bit kokain till - det är ju fredagsmys!)
Till och med när det är bevisat TUSEN gånger att cancerceller ofta behöver glukos för att leva, så säger man att det är okej att käka massa kolhydrater - kostfiber! Hurra! - som blir glukos så fort det når tarmarna. Och hela världen blir lamslagen när världshälsoorganisationen rapporterar att du får en 20% ökning att få tarmcancer av att äta kött. Då föreslår man att man ska äta vegetariskt för sin HÄLSAS skull. Va fan!
Rant over.

No comments:

Post a Comment