Wednesday, 27 May 2015

I jobbartagen..

Just nu är jag inne i en jättespännande period på jobbet! Har nämligen fått lite egna idéer som ligger och pyr under ytan.. :)

När man arbetar som forskare brukar man ofta få hålla sig till de idéer som man är betald för att undersöka - alltså hålla sig inom det område man fått sitt forskningsanslag för.
Det är ju helt logiskt.

Men ibland kan man bli lite less på att ens chef (PI - primary investigator - hen som hade iden till forskningen som ligger till grund för anslaget) är lite väl strikt. Speciellt så här i början av karriären, när man är ivrig att börja tälja ut in egna lilla nisch! Då får man helt enkelt ta och "hålla" på sina egna idéer, och låta dem gro inuti. Kanske kan de komma fram till ytan till slut?

Hur som helst, så finns det inget som sporrar en mer än att ha små drömmar som ligger på lager, och väntar på att få blomstra!

Här kommer förresten ett tips:

Om du är uttråkad - Försök arbeta på ett nytt ställe!
Igår kväll till exempel arbetade jag från den otroligt vackra Art Deco-inspirerade loungen på Edinburghs Caledonian Hotel. Ljuvligt att få sjunka ner i en fåtölj och bara njuta av lyxen och lugnet.


No comments:

Post a Comment